Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

INTENSIEVE EN EXTENSIEVE INTERVAL / Hardlopen in Zaltbommel

INTENSIEVE EN EXTENSIEVE INTERVAL / Hardlopen in Zaltbommel

INTENSIEVE donderdag, EXTENSIEVE maandag INTERVALTRAINING Gruppo007
Energy Lab-coach (België) Paul Van Den Bosch licht twee vormen interval toe en bespreekt waarom en wanneer deze types nuttig zijn.
Het principe van de intervaltraining houdt in dat je snellere stukken met tragere afwisselt. Dat lijkt eenvoudig, maar er bestaan veel misverstanden over. Paul Van Den Bosch verduidelijkt: ‘Veel lopers maken de denkfout dat een intervaltraining altijd heel intensief moet zijn. Maar dat is slechts één trainingsvorm. Je kan het intervalprincipe op verschillende manieren invullen, afhankelijk van de intensiteit van de versnelling, de duur van de herstelperiode en het aantal herhalingen. Op die manier creëer telkens andere voordelen.’
1. De intensieve intervaltraining (Donderdag training Gruppo007)
Bij de intensieve intervaltraining loop je 30 tot 60 seconden zo goed als op volle snelheid, waardoor je helemaal buiten adem bent. Deze inspanningen kan je niet lang volhouden, omdat er verzuring in de spieren optreedt. Tussenin las je relatief lange rustpauzes in om te herstellen, hoewel het herstel onvolledig blijft. Bij dit soort intervaltraining herhaal je de intensievere loopstukken maar drie tot vijf keer. ‘Dit is een echte weerstandstraining, bedoeld voor geoefende atleten’, zegt Van Den Bosch. ‘Door de intensieve versnellingen raak je gewend aan de opstapeling van melkzuur in je spieren. Daardoor kan je gemakkelijker inspanningen aan, waarvoor je heel hoog in verzuring moet gaan.’
2. De extensieve intervaltraining (Maandag training Gruppo007)
Bij een extensieve intervaltraining is het juist andersom. De intensiteit tijdens de versnellingen is minder hoog (submaximaal), zodat je veel meer herhalingen kan doen. De rusttijd ertussen is ook korter, omdat je minder lang van de snelle stukken moet herstellen. Van Den Bosch: ‘Het doel van dat soort training is om in een hoger tempo langere afstanden te leren lopen, deze training werkt op je aerobe uithoudingsvermogen.’ 👌👨‍🎓

 

Post a Comment