Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

VERSE MUNT GOED VOOR HET HARDLOPEN! #Receptoren #NieuweKennis

VERSE MUNT GOED VOOR HET HARDLOPEN! #Receptoren #NieuweKennis

VERSE MUNT🌱 GOED VOOR HET HARDLOPEN!🏃‍♀️🏃‍♂️
Volgens NIEUW onderzoek helpt dit populaire keukenkruid je lichaam af te koelen, waardoor je beter presteert in warme🌡 omstandigheden.
MUNT is een van de meest gebruikte tuinkruiden, maar volgens RECENT wetenschappelijk onderzoek👩‍🎓👨‍🎓 doet het kruid meer dan enkel je maaltijd of thee van extra smaak voorzien. Munt bevat namelijk de stof MENTHOL, die zowel RECEPTOREN in de huid die gevoelig zijn aan koude als de zenuwuiteinden in de mond triggert. Wanneer die zenuwuiteinden in contact komen met menthol krijgen de HERSENEN het SIGNAAL dat het buiten aanzienlijk kouder is dan dat het in werkelijkheid is.
Het verkoelende effect van menthol of supplementen met pepermunt wordt al langer bestudeerd, maar onderzoekers krijgen nu ook steeds meer en betere inzichten in de effecten van menthol op de SPORTPRESTATIE. Topische (plaatselijke) menthol zorgt voor een verkoelend effect dankzij de veranderingen in de bloeddoorstroming naar de huid. Daarnaast zorgt de stof ook voor minder zweetverlies tijdens de inspanning. Zo blijkt uit onderzoek dat menthol de LOOPPRESTATIE🏃‍♀️🏃‍♂️ in warme en vochtige omstandigheden tot 6% verbetert. Een andere studie toonde dan weer aan dat enkel en alleen de mond spoelen met menthol het punt van uitputting bij wielrenners uitstelde met 9%.
Hou er wel rekening mee dat als je menthol daadwerkelijk inslikt je de dorstreactie kan beïnvloeden. De RECEPTOREN die onze veranderde osmolalilteit (een maatstaf voor water in het bloed) waarnemen, worden namelijk ook door menthol gestimuleerd, waardoor het dorstgevoel afneemt. Let er dus op om steeds voldoende te drinken om dehydratatie te voorkomen, ook al heb je geen dorst.

Post a Comment