Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

NUCHTERE MAAG OCHTENDLOOPJES, Hardlopen in Zaltbommel, Nieuwe Kennis #hardlopeninzaltbommel

NUCHTERE MAAG OCHTENDLOOPJES, Hardlopen in Zaltbommel, Nieuwe Kennis #hardlopeninzaltbommel

NUCHTERE MAAG OCHTENDLOOPJES HEBBEN VEEL VOORDELEN,👌
😎😎🤙
Ochtendloopjes worden ook wel vetloopjes genoemd. Een vetloop is een rustige, korte duurloop die je ’s morgens op je lege maag uitvoert, dus bij voorkeur net na het opstaan. Om van de voordelen te genieten, is het belangrijk dat je aan LAGE HARTSLAG loopt (70 tot 75% van je maximale hartslag). Op die manier is de energie die je verbruikt afkomstig van je vetten. Je moet weten dat je, na een nachtje slapen, door al je suikers heen bent en dus vetten gaat aanspreken om energie ‘op te wekken’. Vetten zijn immers ‘onbeperkt’ in je lichaam aanwezig.
Dit maakt nuchtere ochtendloopjes interessant voor mensen die wat kilo’s kwijt willen. Maar vergeet dit zeker niet te combineren met een gezond voedingspatroon, dat is en blijft de basis. Met vetloopjes alleen zal je niet afvallen als je niet gezond en evenwichtig eet. Door op je nuchtere maag te trainen, leer je je lichaam om de vetreserves aan te spreken en met weinig energie toch te presteren. Tijdens een wedstrijd of evenement zal dit je helpen om je koolhydraten zo lang mogelijk te ‘bewaren’.
Kortom, ’s morgens vroeg gaan lopen is goed voor alle lopers! Bovendien is het heerlijk om in alle rust en stilte te lopen en de hele wereld te zien, voelen en horen ontwaken (zeker als het een warme/hete dag belooft te worden!). Als je terug bent, heb je bakken energie voor de rest van de dag.
Hier volgen nog enkele tips voor een geslaagde ochtendloop:
* Drink minstens een glas water voor je op pad gaat. Niet eten betekent immers niet dat je niet mag drinken voor je training.
* Als je niet veel ervaring hebt met deze manier van trainen, begin dan met een sessie van een 20-tal minuten. Geef jezelf de tijd om rustig op te bouwen. Loop sowieso niet langer dan een uur op je nuchtere maag.
* Warm eerst kort op, bijvoorbeeld door 5 minuten te stappen.
* Na een ochtendloop is het tijd voor een stevig ontbijt. Zorg voor voldoende koolhydraten, zeker als je nog een actieve dag voor de boeg hebt. Geniet van een lekker en gezond ontbijt want dat heb je verdiend!

Post a Comment