Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

PIRAMIDETRAINING / HARDLOPEN IN ZALTBOMMEL

PIRAMIDETRAINING / HARDLOPEN IN ZALTBOMMEL

De PIRAMIDETRAINING is een vorm van intervaltraining.

Zulke sessies hebben als groot voordeel dat er meer zuurstof naar je spieren vloeit, waardoor je een hoger tempo makkelijker en langer volhoudt. Dus met andere woorden: een must in ieder hardloop loopschema.

Veel lopers werken alleen maar een klassieke (conservatieve) intervaltrainingen af, waarbij ze gedurende een x-aantal minuten een hoger tempo lopen en dat x-aantal keer herhalen.

Variabel

De piramidetraining is een leuke en pittige variant op de klassieker. Dankzij dit soort sessies verhoog je onder meer je anaerobe drempel. Belangrijk, want vanaf dat punt is de hoeveelheid zuurstof niet langer voldoende om melkzuur om te zetten in energie en stapelt dat zich op.

In tegenstelling tot bij een ‘klassieke’ intervaltraining, zijn de blokken bij de piramidetraining variabel. Je begint met een kort intervalblok (bv 1 minuut) en bouwt via blokken van 2, 3 en 4 minuten bijvoorbeeld op naar een blok van 5 minuten (afhankelijk van je getraindheid, beginners starten beter met een ‘kleinere piramide’). Nadien bouw je weer af en doe je intervals van 4, 3 en 2 minuten, om af te ronden met hetgeen waarmee je begonnen was: een blokje van 1 minuut. Je kan de piramidetraining uiteraard ook in afstand doen.

Tussen de blokken door is je recuperatie belangrijk, je moet zo goed mogelijk herstellen voor je volgende blok.

 

TRAINING TIP: (2-4x) 1min. – 2min. – 3min.. -2min. – 1min. op 85% van max. hartslag / pauze 1min. , serie pauze 2min.

 

Post a Comment