Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

NIEUWE HARDLOOPSCHOENEN INLOPEN / Gruppo007 / Hardlopen in Zaltbommel

NIEUWE HARDLOOPSCHOENEN INLOPEN / Gruppo007 / Hardlopen in Zaltbommel

Het gezegde is: “Je moet je oude schoenen nooit weggooien voordat je nieuwe hebt.” Dat geldt zeker voor hardloopschoenen, doe dus de oude schoenen niet weg voordat je de nieuwe schoenen goed hebt ingelopen.

 

Als je nieuwe schoenen hebt gekocht wil je er natuurlijk direct de eerst volgende training op gaan lopen. Dat kan uiteraard maar doet dit niet te lang of ver, doe een loopje van 30-40 minuten bijvoorbeeld. De training erop doe je juist NIET je nieuwe schoenen aan, maar weer de oude/vorige schoenen. De oude met de nieuwe schoenen afwisselen op deze manier doe je 2 à 3 keer. Zo laat je je spieren en voeten gefaseerd wennen om de kans op irritatie of zelfs een blessure te verkleinen, daarna kun je helemaal over gaan op je nieuwe schoenen.

 

Je nieuwe schoenen (nieuw in de doos) bewaren voor een evenement of de wedstrijddag? Niet doen! Je nieuwe loopschoenen kun je maar beter inlopen, je schoenen zijn ‘optimaal’ qua gebruik na er zo’n 30 a 40km mee gelopen te hebben.

 

Post a Comment