Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

KWALITEIT van TRAININGEN, ipv KWANTITEIT

KWALITEIT van TRAININGEN, ipv KWANTITEIT

Sommige hardlopers denken dat je door langer/meer te lopen per definitie ALTIJD beter wordt, dat is niet altijd het geval. Zo stelt een recente Australische wetenschappelijke studie,  niet ALLE lopers reageren positief op een verhoogd kilometeraantal. Sterker nog: een hoger trainingsvolume (meer kilometers) leidt bij sommige lopers zelfs tot prestatieverlies!  De kwaliteit van de training is leidend in je  progressie, de onderzoekers verklaren die bevinding aan de hand van onze specifieke spiervezels.
Bij de studie werden lopers van de middellange afstand gedurende 7 weken opgevolgd. In die periode moesten ze hun kilometeraantal significant verhogen. De lopers met meer type 1 spiervezels (ook wel de trage spiervezels genoemd) pasten zich beter aan dan de lopers met meer type 2 of snelle spiervezels. Zelfs na een taperperiode, waarin de lopers hun trainingsvolume opnieuw verminderden, bleken de sporters met meer snelle vezels minder te presteren. Opvallend!
Natuurlijke aanleg 
Het onderzoek toont hiermee aan dat elke loper een natuurlijke aanleg heeft voor een bepaalde loopdiscipline. Sommige lopers zijn ‘gemaakt’ om lange afstanden te overbruggen, terwijl anderen meer aanleg hebben voor het snellere, korte werk.
Je kan natuurlijk je spiervezeltype wel bijsturen met doelgerichte trainingen, maar slechts in beperkte mate. Het komt er vooral op aan om naar je lichaam te luisteren en niet per se steeds langer en verder te moeten lopen, enkel omdat je denkt er zo beter door te worden. Het kan dus averechts werken.
Kwaliteit ipv Kwantiteit
John en Michel prefereren sowieso al de kwaliteit van hun trainingen boven de kwantiteit.
Concreet wil dat zeggen “als er in onze opdracht staat de oefening 12x te herhalen en het gaat die dag wat minder, wij liever hebben deze oefening dan bijvoorbeeld 9x kwalitatief goed uit te voeren dan 12x ” aldus John en Michel.
#hardlopeninzaltbommel #hardlopen #zaltbommel #hardloopgroep #hardloopclub #loopgroep #NieuweKennis #Gruppo007

Post a Comment