Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

VERGEET TIJDENS VAKANTIE JOUW RUSTDAG NIET!

VERGEET TIJDENS VAKANTIE JOUW RUSTDAG NIET!

Progressie boek je niet enkel tijdens je trainingen, maar juist ook nadien. Je lichaam tijd geven om te herstellen is dan ook cruciaal. Maar waarom is die recuperatie juist zo belangrijk?

Tijdens rust- en hersteldagen vinden er tal van lichaamsprocessen plaats. Hier lichten we er vier belangrijke uit.

1. Je spieren worden sterker 
Wanneer je loopt, ontstaan er microscheurtjes in je spiervezels. In de 24 tot 48 uren die volgen, herstellen die scheurtjes zich. Zo worden je spieren groter en sterker dankzij het proces van eiwitsynthese, een proces dat enkel plaatsvindt als je voldoende rust neemt, juiste arbeid/rust-verhouding.
2. Je hormonen komen opnieuw in balans 
Stevige trainingssessies stimuleren de aanmaak van het stresshormoon cortisol en andere adrenalinehormonen. Om je training goed uit te voeren, heb je deze hormonen nodig (ze verhogen je hartslag en bloeddruk en maken zo energie vrij om te presteren) ? Maar je hebt ze niet altijd nodig, een teveel aan deze stressoren veroorzaakt onder meer slaapproblemen, neerslachtige gevoelens en leiden vaak tot overtraining of zelfs een Burn-out ! Rustdagen brengen je cortisolniveau opnieuw omlaag en geven het lichaam de tijd om natuurlijke hormonen, zoals bijvoorbeeld groeihormonen aan te maken.
3. Je leert bewegingen efficiënter uitvoeren
Het zenuwstelsel verbindt je hersenen met de rest van je lichaam en speelt een belangrijke rol in je loopprestaties. Het is namelijk je zenuwstelsel dat spieren het signaal geeft om samen te trekken en dus te bewegen. Wanneer je nadien rust, wordt de verbinding tussen je lichaam en zenuwstelsel nog sterker, zodat je de loopbewegingen van je training volgende keer efficiënter uitvoert.
4. Je hart wordt gevoeliger (op een goede manier) 
Wanneer je loopt, versnelt je hartslag om aan de trainingsvereisten te kunnen voldoen. Als je daarna stopt met lopen en rust neemt, daalt je hartslag opnieuw naar het ‘normale’ niveau en neemt de hartslagritmevariabiliteit (interval tussen je verschillende hartslagen) toe. Die hartslagvariabiliteit is dus een goede indicator van je recuperatie. Het klinkt misschien vreemd, maar een hoge HARTSLAGVARIABILITEIT wijst op een uitgerust en gezond lichaam. 
Gruppo007
#hadlopen #NieuweKennis #WetenschappelijkBewezen #zaltbommel #hardlopeninzaltbommel

Post a Comment