Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

5 BEWEZEN VOORDELEN VAN HARDLOPEN IN DE KOU !

5 BEWEZEN VOORDELEN VAN HARDLOPEN IN DE KOU !

1. Lopen in de koude verhoogt de vetverbranding: koude temperaturen kunnen een bepaald type vet;  ‘het bruine vet’  stimuleren. Dit gezonde vet kan je triggeren wanneer je je lichaam blootstelt aan koude temperaturen én wanneer je aan sport doet. Als je buiten sport bij lage temperaturen activeer je het bruine vet dus dubbel zo hard.

 

2. Lopen helpt tegen winterdip: Seasonal Affective Disorder (SAD) of de bekende winterdip zijn geen uitzondering tijdens de donkere maanden. Tijdens het lopen komen er gelukshormonen zoals serotonine, dopamine en endorfine vrij die depressies bestrijden en je humeur verbeteren. Lopen geeft je humeur en energiepeil dus een boost en vermindert depressieve gevoelens. Dit effect zou nog sterker aanwezig zijn als je sport in de buitenlucht. Dus ja, ook de koude buitenlucht!

 

3. Lopen in koudere temperaturen is minder belastend voor je lichaam: Hoe kouder de buitentemperatuur, hoe minder stress op het lichaam. In de hitte moet je hart namelijk harder werken om bloed naar de huid te transporten om het af te koelen, waardoor je hartslag stijgt. Dat betekent dus een hogere hartslag bij dezelfde trainingsintensiteit bij warm weer. Omgekeerd: bij lage temperaturen hoef je geen bloed naar je huid te transporteren, neemt je bloedvolume toe en kan je hetzelfde tempo lopen aan een lagere hartslag (tot wel 15 slagen per minuut).Studies hebben aangetoond dat de ideale temperatuur voor HARDLOPEN rond de 8-10°C ligt.

 

4. Lopen houdt je stofwisseling op peil: ons lichaam is erop voorzien om tijdens de koude meer vet op te slaan, waarbij je metabolisme vertraagt als je niet beweegt. Met lopen, en sporten in het algemeen, vermijd je een tragere stofwisseling en onderhoud je makkelijker een gezond gewicht.

 

5. Lopen in de koude versterkt je immuunsysteem: het is een fabel dat je van lopen in de koude vatbaarder bent voor ziektekiemen. Integendeel, sporten bij koud weer zorgt net voor een sterkere weerstand, omdat het immuunsysteem harder moet werken. Bovendien is sporten goed tegen stress en verbetert het je slaapkwaliteit – twee factoren die ZEKER NU’  een belangrijke rol spelen bij een sterk immuunsysteem.

 

Gruppo007

#hardlopen #hardlopeninzaltbommel #zaltbommel #hardloopclub #loopgroep #zaltbommelloopthard #loopclub

Post a Comment