Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

ALWEER IETS…LANGER LICHT!

ALWEER IETS…LANGER LICHT!

Hardlopen gaat beter in de avond bij DAGLICHT, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Birmingham.

De Britse onderzoekers lieten twintig topsporters verspreid over de dag sporten. De sporters moesten aangeven of zij zichzelf een avond- of een ochtendmens vinden. De ochtendmensen bleken het beste rond het middaguur te presteren. De avondmensen waren om acht uur ’s avonds maar wel met DAGLICHT op hun best. Deze groep presteerde ook nog eens 26% minder goed wanneer zij in de ochtend moesten sporten. Opvallend genoeg deden ook de mensen die zichzelf een ochtendmens vonden het in de ochtend beduidend slechter. Ook genoeg slaap en rust speelden net als daglicht een belangrijke factor.

 

Al gaat hardlopen volgens de onderzoekers beter bij daglicht, het is belangrijk om goed te luisteren naar je biologische klok. Daarom is het van belang dat je voor jezelf het beste moment zoekt, waarop jij het beste presteert.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek bleek al eerder dat mensen die ’s avonds sporten, een half uur sneller in slaap vallen. Dat komt door een lagere bloeddruk en verminderde spierspanning. Ook zijn je spieren in de ochtend nog stijf, waardoor je sneller kans loopt op blessures, tenzij je een uitgebreide en goede warming-up doet. In de avond is je lichaamstemperatuur al veel meer opgewarmd en kan je lichaam veranderingen in ondergrond een stuk beter aan. Ook is je longfunctie ’s avonds zo’n 6% beter dan in de ochtend. Dat is mooi meegenomen als je een lekkere training wil afwerken.

 

 

 

 

#hardlopen #NieuweKennis #zaltbommel #hardlopeninzaltbommel #hardloopclub #loopclub #loopgroep

Gruppo007 Zaltbommel

Post a Comment