Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

STOP MET KOUDE SPIEREN TE REKKEN VOOR HET HARDLOPEN ! (STATISCHE OEFENINGEN) #Gruppo007

STOP MET KOUDE SPIEREN TE REKKEN VOOR HET HARDLOPEN ! (STATISCHE OEFENINGEN) #Gruppo007

 

Het rekken van KOUDE spieren VOOR het hardlopen is met de wetenschap en kennis van nu achterhaald. Veel hardlopers en zelfs sommige trainers maken deze fout helaas nog steeds, het verhoogd echter de kans op blessures aanzienlijk ! Daarbij is het wetenschappelijk bewezen dat het de hardloop prestatie het eerste uur met 20 – 27% negatief kan beïnvloeden. Tijdens het hardlopen willen wij spanning op de spieren, met statische oefeningen haal je juist de spanning van de spieren af.                                                                                                                                                         DYNAMISCHE OEFENINGEN

Dynamische oefeningen zijn juist wel goed om te doen voor het hardlopen, het brengt de doorbloeding beter op gang en warmt zo doende het lichaam en de spieren op. De oefening “Hoge knieën” bijvoorbeeld komt erg goed uit recent gepresenteerd onderzoek.                                                                                                                                         STATISCHE OEFENINGEN

Statische oefeningen die je 10 -15 seconden vast moet houden doe je NA het hardlopen. Op die manier haal je spanning van de spieren, je helpt de spierlengte te herstellen. Dit bevorderd het herstel en verminderd het risico op een blessure.        Gruppo007

Michel Schoon

John van Rooij

 

 

Post a Comment