Is je interesse gewekt, kom dan een keer gratis een proeftraining mee doen. Je kunt dan even kennis maken met de groep en ervaren hoe de training is ingericht.

Bel of mail even naar:

PHONE:           0618852598

E-MAIL:           info@gruppo007.nl

ADRES:          Zaltbommel

NA ‘SLECHTS’ 9 TRAININGEN GEÏMPLEMENTEERD!

NA ‘SLECHTS’ 9 TRAININGEN GEÏMPLEMENTEERD!

Zoals door John van Rooij en Michel Schoon al regelmatig onderbouwd:  ‘HARDLOPEN IS EEN REPETERENDE BEWEGING DIE WIJ OPSLAAN IN ONZE HERSENEN’.
Als je je loopcadans (het aantal stappen dat je per minuut zet) verhoogt, verbeter je je loopeconomie en verklein je het risico op blessures. Maar die cadans verhogen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Je loophouding en -stijl veranderen vraagt de nodige inspanningen, tijd en heel wat concentratie. Je lichaam is je huidige loophouding ondertussen zo gewoon, dat je hersenen harder moeten werken als je die plots aanpast.
Een recent gepubliceerde studie in ‘The Journal of Motor Behavior’ relativeert die vereiste hersenconcentratie echter: het brein van een groep onderzochte lopers die hun cadans verhoogden, raakte na enkele trainingssessies inclusief loopscholing al gewend aan de nieuwe loopstijl.
HET WETENSCHAPPELIJKE ONDERZOEK
Onderzoekers verzamelden de hersenactiviteit van 13 lopers tijdens een training waarbij ze hun ‘normale’ loophouding en -pas hanteerden. Nadien werd de lopers gevraagd om hun cadans te verhogen met zo’n 5 à 10% terwijl de onderzoekers hun hersenen bleven monitoren. Op de scans was duidelijke een verhoogde hersenactiviteit waar te nemen.
Na het labo-onderzoek kregen de lopers een stappenteller en sporthorloge mee om de verhoogde cadans op hun training nauwkeurig aan te houden. Na vier weken werden de lopers opnieuw onderzocht in het labo. Wat bleek? De gemeten hersenactiviteit was gelijkaardig aan die van het begin van de studie, wanneer de lopers dus nog aan een tragere cadans liepen.
CONCLUSIE:
Na slechts 9 trainingen aan een hogere cadans waren lichaam en hersenen aan de verhoogde pasfrequentie gewend en werd de nieuwe loophouding als natuurlijk beschouwd.
BEVESTIGING
Hiermee wordt wederom de visie van Gruppo007 bevestigd. Een gedegen en frequente loopscholing in combinatie met loophouding training, je gaat daar dus na enkele trainingen al ergonomischer door hardlopen met ook minder kans op blessures.

Post a Comment